Miljövänlig glidvallning med fluorfri glidvalla från Vauhti

Miljövänlig glidvallning med fluorfri glidvalla från Vauhti

Oct 31, 2021

Här finner du en guide för hur du enkelt och miljövänligt glidvallar dina längdskidor med fluorfri glidvalla från Vauhti.

1. Börja med att rengöra dina glidytor med VAUHTI PURE CLEAN & GLIDE 80ml, finns även i större förpackning, VAUHTI PURE CLEAN & GLIDE 500ml.

Att rengöra skidorna och dess struktur innan du applicerar ny glidvallning är väldigt viktigt. Man vill aldrig valla in smuts i belaget. En ren struktur glider väldigt mycket bättre än en smutsig!

 

 

2a. Glidvallning med paraffin eller pulver glidvalla

För träning, rekommenderar vi VAUHTI PURE UP COLD GLIDE WAX, ett tåligt och slitstarkt paraffin, som passar perfekt för träning i de flesta fören. 

För tävling på natursnö, rekommenderar vi VAUHTI PURE PRO GLIDE WAX, PURE PRO glidvallorna är speciellt framtagna för tävlingsåkaren och den aktiva skidåkaren som önskar bättre glid. Högkvalitativa kolväten, zinkstearat och kiselvax ger utmärkt prestanda och slitstyrka i alla väderförhålladen. Speciellt för natursnö.

 

För tävling på gammal snö & konstsnö, rekommenderar vi VAUHTI PURE RACE POWDER, PURE RACE glidvallor för tävlingsåkaren, tillverkas av råmaterial i pulverform och används som högpresterande tävlingsvalla. Högkvalitativa kolväten, zinkstearat och kiselvax ger utmärkt prestanda och slitstyrka. Speciellt i gammal snö och konstsnö.

 

2b. Glidvallning med flytande glidvalla

För träning, rekommenderar vi Vauhti PURE KIT: GLIDE, ett kit som innehåller allt du behöver för att bibehålla ett bra glid på dina träningspass.

Kitet innehåller:

  • Pure Clean & Glide, som du rengör glidytorna med.
  • Pure One Wet, flytande glidvalla för varma och våta förhållanden.
  • Pure One Cold, flytande glidvalla för kalla och torra förhållanden.
  • Nylonborste, för att borsta ur skidorna efter du applicerat valla.

 

För tävling på natursnö, rekommenderar vi Vauhti PURE PRO LIQUID, PURE PRO flytande glidvallor som är speciellt framtagna för tävlingsåkaren och den aktiva skidåkaren som önskar bättre glid. Högkvalitativa kolväten, zinkstearat och kiselvax ger utmärkt prestanda och slitstyrka i alla väderförhålladen. Speciellt för natursnö.

För tävling på gammal snö & konstsnö, rekommenderar vi VAUHTI PURE RACE LIQUIDPURE RACE glidvallor för tävlingsåkaren, tillverkas av råmaterial i pulverform och används som högpresterande tävlingsvalla. Högkvalitativa kolväten, zinkstearat och kiselvax ger utmärkt prestanda och slitstyrka. Speciellt i gammal snö och konstsnö.

 

KLICKA HÄR & SE ALLA PRODUKTER FRÅN VAUHTI

Tidigare inlägg i bloggen