Snö&Tö Skidklubb

Allt sedan starten för fem år sedan har vi på Snö & Tö medlem och skidklubb haft som målsättning att erbjuda träning för alla nivåer och ambitioner av skidåkare. Vi har idag sju träningsgrupper och 20 ledare. Våra träningspass genomförs i Norrort Stockholm.

Träning året runt

Vi har gemensamma träningspass året runt på rullskidor, längdskidor och även barmarksträning.

GEMENSKAP

En skidklubb där vi tillsammans tränar och tävlar, för att dela och ta del av varandras erfarenheter. Helt enkelt en träffpunkt för dig som rullskid- och längdskidåkare. Allt från den som står i inledningen av sitt skidåkande till den erfarne skidåkaren. Läs mer om Snö&Tö Skidklubb nedan.

TRÄNA

Nivåanpassade träningsgrupper som varje vecka tränar på rullskidor eller längdskidor, det finns en grupp för alla, oavsett erfarenhet och kunskap. Läs mer om våra träningsgrupper nedan.

TÄVLA

Tillsammans tävlar vi på både rullskidor och längdskidor. Vi tror att en gemenskap kring tävling skapar både utveckling och resultat. Sen är det ju också extra kul att resa och genomföra tävlingen med klubbkompisar!

Bli medlem?

Medlem, 500 kr/år - Som medlem tar du del av alla våra exklusiva kampanjer och specialerbjudanden. Du blir medlem i en sluten FB-grupp som innefattar allt du behöver veta som skidåkare. Du blir även inbjuden till alla våra aktiviteter såsom läger, klubbkläder, resor m.m.

Träning, 1750 kr/år - Vill man som medlem i Snö & Tö även delta på våra gemensamma träningar så finns det olika nivåanpassade grupper att välja mellan. Se beskrivningarna av träningsgrupperna nedan. 

Tävling, 250 kr/år - Som medlem i Snö & Tö kan man välja att både träna & tävla eller enbart tävla för vår Skidklubb. 

Nivåanpassade Träningsgrupper

Snö & Tö Skidklubb erbjuder alla skidåkare oavsett kunskaps- och ambitionsnivå nivåanpassade träningsgrupper. Våra träningar genomförs löpande under ett kalenderår indelat i dess fyra årstider. Träningarna genomförs i norrort på rullskidor, längdskidor samt barmarksträning. Våra träningspass genomförs på vinterhalvåret på ett flertal konstsnöspår. Vi tränar på måndagar, tisdagar, torsdagar och lördagar. 

Klicka på någon av träningsgrupperna nedan för att läsa mer om dem!

Medlemskapet Träning krävs för att kunna träna med grupperna nedan.

Riktar sig till skidåkare som precis har börjat att åka rullskidor eller är nybörjare på rullskidor. Gruppen huvudfokus är klassisk skidteknik, korta intervallpass och distanspass. Gruppen AMBITION genomför en träning i veckan på torsdagar. Träningarna genomförs på trygga och säkra cykelbanor på rullskidor, längdskidor och allmän träning som backträning, styrketräning & stavlöpning.Träningsgrupp AMBITION är för skidåkare som är seedade till led 10 på Vasaloppet och/eller är nybörjare på rullskidor. 

Riktar sig till skidåkare som tränar både på längd- & rullskidor. Gruppen fokuserar på klassisk skidteknik, intervallpass och distanspass. Gruppen MOTION genomför en träning i veckan på torsdagar. Träningarna genomförs på trygga och säkra cykelbanor på rullskidor, längdskidor och allmän träning som backträning, styrketräning & stavlöpning. Som deltagare i gruppen MOTION kan man även träna med gruppen AMBITION på tisdagar. MOTION är för skidåkare som är seedade till led 8-9 på Vasaloppet.

Riktar sig till skidåkare som tränar aktivt på både på längd- & rullskidor. Gruppen fokuserar på klassisk skidåkning och stakteknik. Gruppen genomför tuffa intervall- och distanspass samt långpass på ca: 2-3 tim. Gruppen AKTIV genomför tre träningar i veckan på tisdagar, torsdagar och lördagar. Träningarna innefattar rullskidor och längdskidor samt allmän träning som backträning, styrketräning & stavlöpning. Träningsgrupp AKTIV är för skidåkare som är seedade till led 6-7 på Vasaloppet. 

Riktar sig till skidåkare som tränar och tävlar både på längd & rullskidor. Gruppen fokuserar på klassisk skidåkning med inriktning stakteknik, väldigt tuffa intervallpass och distanspass samt långpass på ca: 2-3 tim. Gruppen AVANCERAD genomför tre träningar i veckan på tisdagar, torsdagar och lördagar. Träningarna innefattar rullskidor, längdskidor samt allmän träning som backträning, styrketräning & stavlöpning. Träningsgrupp AVANCERAD är för skidåkare som är seedade till led 4-5 på Vasaloppet. 

Riktar sig till skidåkare som har kommit oerhört långt med sin träning och tävlande både på rull- & längdskidor. Gruppen fokuserar på stakteknik, med väldigt tuffa intervallpass och distanspass samt långpass på ca: 3-4 tim. Gruppen EXPERT genomför tre gemensamma träningar i veckan på tisdagar, torsdagar och lördagar. Som medlem i gruppen expert har man en ambition att tillhör toppen i sin åldersklass. Träningarna innefattar rullskidor, längdskidor samt allmän träning som backträning, styrketräning & stavlöpning. Träningsgrupp EXPERT är för skidåkare som är seedade till led 2-3 på Vasaloppet. 

Riktar sig till skidåkare som har kommit oerhört långt med sin träning och tävlande både på rull- & längdskidor. Gruppen fokuserar på stakteknik, med väldigt tuffa intervallpass och distanspass samt långpass på ca: 3-4 tim. ELIT genomför tre gemensamma träningar i veckan på tisdagar, torsdagar och lördagar samt en flertal egna träningspass med en ambition att tillhöra led 0 på Vasaloppet. Träningarna innefattar rullskidor och längdskidor samt backträning, styrketräning, löpning och stavlöpning. Träningsgrupp ELIT är för skidåkare som är seedade till led 0-1 på Vasaloppet.

Ansvarig tränare: Niklas Vahlstrand. 

Ledare: Viktor Johansson, David Hollsten & Henrik Jonsson

Länk till facebookgrupp:

Aktivitetskalender

Specifikt upplägg och aktuell info om träningarna hittar du i medlemsgruppen på facebook.

Endast tillgängligt för medlemmar.

Expert/Elit (XIT): https://www.facebook.com/groups/384904876040443

Aktiv/Avancerad:

Tips: Är du på mobilen kan du vrida mobilen 90 grader för att se en månadsöversikt.

Prenumerera på kalendrar genom att kopiera länken nedan till din egen kalender.

Snö och tö allmänna aktiviteter:

https://calendar.google.com/calendar/ical/snoochtoskidklubb%40gmail.com/public/basic.ics

Aktiv & Avancerad träning

https://calendar.google.com/calendar/ical/b8731b183e97dcd2d9f04407d642b3ff2451fd30aebaf21de0e20fda0bebd660%40group.calendar.google.com/public/basic.ics

Expert & Elit träning

https://calendar.google.com/calendar/ical/5d972fff3bdda80334d8c846f85d7988e897cca777e7184105af69be1e0d09eb%40group.calendar.google.com/public/basic.ics

Tävlingar:

https://calendar.google.com/calendar/ical/a11851a27d6d382a4b32b8a13c4c22ae380755879a959a0510684c473ea1edfd%40group.calendar.google.com/public/basic.ics

Följ vår framfart på träning och tävling på Instagram

Sponsorer

Vi tackar våra sponsorer som stödjer vår förening och medlemmar. Vill du vara med och sponsra Snö&Tö Skidklubb? Skicka ett mail till kontakt@snoochto.se

Brandfast startade 2014 med målet att förebygga brand och andra olyckor.
Megasol Technologies is a Swedish company based in Uppsala specializing in developing the next generation core banking system – Corniche.
Hållbara besiktningar – kvalitetssäkring genom hela processen. 30 års erfarenhet i byggbranschen.