Gemenskap på längd- & rullskidor, året om!

Helt enkelt en träffpunkt för dig som längdskidåkare. Allt från den som står i inledningen av sitt skidåkande till den erfarne skidåkaren.

Vill du bli medlem i Snö & Tö Medlemsklubb?

Vi erbjuder fler olika former av medlemskap. Allt baserat på ditt behov som skidåkare. Vår målsättning är att vår Medlemsklubb ska vara en mötesplats för dom som älskar skidåkning. Allt från den som står i inledningen av sitt skidåkande till den erfarne skidåkaren.

Olika typer av medlemskap:

Medlem

Som medlem tar du del av alla våra exklusiva kampanjer och specialerbjudanden. Du blir medlem i en sluten FB-grupp som innefattar allt du behöver veta som skidåkare. Du blir även inbjuden till alla våra aktiviteter såsom läger, klubbkläder, resor m.m.

Träning

Vill man som medlem i Snö & Tö även delta på våra gemensamma träningar så finns det olika nivåanpassade grupper att välja mellan. Se beskrivningarna av träningsgrupperna nedan. 

Tävling

Som medlem i Snö & Tö kan man välja att både träna & tävla eller enbart tävla för vår Skidklubb. 

Nivåanpassade träningsgrupper

Snö & Tö erbjuder alla skidåkare oavsett kunskaps- och ambitionsnivå nivåanpassade träningsgrupper. Våra träningar genomförs löpande under ett kalenderår indelat i dess fyra årstider. Träningarna genomförs i norrort på rullskidor, längdskidor samt barmarksträning. Våra träningspass genomförs på vinterhalvåret på ett flertal konstsnöspår. Vi tränar på måndagar, tisdagar, torsdagar och lördagar. 

NIVÅ 1

Ansvarig tränare: Kerstin Söderberg

AMBITION
Ledare: Janne Nesterud

MOTION
Ledare: Eva Klinga

Träningsgrupp AMBITION

Riktar sig till skidåkare som precis har börjat att åka rullskidor eller är nybörjare på rullskidor. Gruppen huvudfokus är klassisk skidteknik, korta intervallpass och distanspass. Gruppen AMBITION genomför en träning i veckan på tisdagar. Träningarna genomförs på trygga och säkra cykelbanor på rullskidor, längdskidor och allmän träning som backträning, styrketräning & stavlöpning.Träningsgrupp

AMBITION är för skidåkare som är seedade till led 10 på Vasaloppet och/eller är nybörjare på rullskidor. 

Träningsgrupp MOTION

Riktar sig till skidåkare som tränar både på längd- & rullskidor. Gruppen fokuserar på klassisk skidteknik, intervallpass och distanspass. Gruppen MOTION genomför en träning i veckan på torsdagar. Träningarna genomförs på trygga och säkra cykelbanor på rullskidor, längdskidor och allmän träning som backträning, styrketräning & stavlöpning. Som deltagare i gruppen MOTION kan man även träna med gruppen AMBITION på tisdagar.

MOTION är för skidåkare som är seedade till led 8-9 på Vasaloppet.

NIVÅ 2

Ansvarig tränare: Peter Sjödin

AKTIV 
Gruppledare: Ingela Perhans
Ledare: Katarina Fors & Ylva Axelsson.

AVANCERAD
Gruppledare: Bengt Grönlund.
Ledare: Fredrik Hammar, Mattias Bolinder & Rolf Nilsson.

Träningsgrupp AKTIV 

Riktar sig till skidåkare som tränar aktivt på både på längd- & rullskidor. Gruppen fokuserar på klassisk skidåkning och stakteknik. Gruppen genomför tuffa intervall- och distanspass samt långpass på ca: 2-3 tim. Gruppen AKTIV genomför tre träningar i veckan på tisdagar, torsdagar och lördagar. Träningarna innefattar rullskidor och längdskidor samt allmän träning som backträning, styrketräning & stavlöpning.

Träningsgrupp AKTIV är för skidåkare som är seedade till led 6-7 på Vasaloppet. 

Träningsgrupp AVANCERAD

Riktar sig till skidåkare som tränar och tävlar både på längd & rullskidor. Gruppen fokuserar på klassisk skidåkning med inriktning stakteknik, väldigt tuffa intervallpass och distanspass samt långpass på ca: 2-3 tim. Gruppen AVANCERAD genomför tre träningar i veckan på tisdagar, torsdagar och lördagar. Träningarna innefattar rullskidor, längdskidor samt allmän träning som backträning, styrketräning & stavlöpning.

Träningsgrupp AVANCERAD är för skidåkare som är seedade till led 4-5 på Vasaloppet. 

Träningsgrupp AKTIV SKATE

Gruppledare: Magnus Wiking
Ledare: Peter Öhman

Riktar sig till skidåkare som har erfarenhet av att åka på Skate längdskidor och skate rullskidor. Gruppen AKTIV SKATE genomför en träning i veckan på måndagar. Som träningsmedlem i Snö & Tö ingår träningar med vår Skategrupp i träningsavgiften.

NIVÅ 3

Ansvarig tränare: Michael Forslund

EXPERT
Gruppledare: Göran Klinga
Ledare: Jens Andersson & Johan Hagsten.

ELIT 
Gruppledare: Henrik Jonsson
Ledare: Andreas Nordin & Johan Klinga.

Träningsgrupp EXPERT

Riktar sig till skidåkare som har kommit oerhört långt med sin träning och tävlande både på rull- & längdskidor. Gruppen fokuserar på stakteknik, med väldigt tuffa intervallpass och distanspass samt långpass på ca: 3-4 tim. Gruppen EXPERT genomför tre gemensamma träningar i veckan på tisdagar, torsdagar och lördagar. Som medlem i gruppen expert har man en ambition att tillhör toppen i sin åldersklass. Träningarna innefattar rullskidor, längdskidor samt allmän träning som backträning, styrketräning & stavlöpning.

Träningsgrupp EXPERT är för skidåkare som är seedade till led 2-3 på Vasaloppet. 

Träningsgrupp ELIT

Riktar sig till skidåkare som har kommit oerhört långt med sin träning och tävlande både på rull- & längdskidor. Gruppen fokuserar på stakteknik, med väldigt tuffa intervallpass och distanspass samt långpass på ca: 3-4 tim. ELIT genomför tre gemensamma träningar i veckan på tisdagar, torsdagar och lördagar samt en flertal egna träningspass med en ambition att tillhöra led 0 på Vasaloppet. Träningarna innefattar rullskidor och längdskidor samt backträning, styrketräning, löpning och stavlöpning.

Träningsgrupp ELIT är för skidåkare som är seedade till led 0-1 på Vasaloppet.

Sponsorer

Vill du vara med och sponsra klubben? Ta kontakt med oss via kontakt@snoochto.se

Följ medlemsklubben på Instagram

@snoochtomedlemsklubb